Saturday, January 26, 2013

Perlekehkan Nik Aziz ??

Sensitif bukan tajuk cmtu ? 

Apa perasaan anda jika Tok Guru Nik Aziz di perlekehkan dengan video-video bodoh ? 

OK ... tgk video youtube ni dulu sampai abes...  


Lihat minit 0.22  .. Adakah patut seorang anak melayu islam.. Islam ke ?  xtaw r apa agama dia.. Duduk atas tok guru cmtu.. Kalau ikutkan hati boleh berperang Malaysia ni kalau dua-dua pihak xguna akal.. Kalau kau tak suke Pembangkang pn ...kena ke buat video hina2 cmtu ? Ko kenal tak sapa Nik Aziz tu ? Kalau xkenal biar ak kenalkan kau.. dia hamba Allah yang berilmu dan beramal.. Dia Ulama.. boleh kau persendakan dengan ckp dia bukan Ulama tp Ulaaa makkk...  Nauzubulillah.. ikut hati aku nk je mencarut kt sini.. tp kalau kita layan org gile.. kita pun boleh gile.. tp gaya kau mcm pengacara maharajalawak maharadioera Ray dengan Haniff la hahaha.. mcm la.. 

ok tgk video ni plak..


Memang ak xsetuju.. orang2 bukan islam guna ayat suci dan cakap takbir tu.. tp itu kn isu dulu.. 
Diorg dah tegur..So tgk la dua dua video ni.. dan fikir2 la sendiri...




E-BOOK :D

Pada satu malam sedang lepak-lepak tibe2 datang satu idea utk menulis tentang pengalaman hitam .. 

so apa lagi.. tulis la e-book dgn platform yg telah disediakan.. 



Ini lah hasilnya ~ so harga dia mmg mahal.. sbb softcover.. then terpaksa conver kn dia jdk PDF .. so kos semua dalam Rm60 (da convert Malaysia )

Lepastu company blurb ni cakap.. kalau apply kt apple lagi baik.. sbb user dia ramai dan harapan nk dpt buyer tinggi.. so saya pun apply kt Apple.. 

Untuk tunggu tu Apple approve ambk masa dalam 2 minggu atau lebih.. tp rezeki Allah bg.. 2 hari je apple da approve ! :)


So rasa mcm sonok plak tibe2 haha.. da la xde bakat menulis.. main belasah je .. test n test je .. bukan kn buat kerjaya menulis pn ~ tp apple ambk 30% commision and blur 20%  hasil dia sy ambk 50 % je.. ok la xpe.. chill la.. jgn tamak :D diorg da tlg pn kira bgs.. so skrg ni kena doa n tunggu hasil  je..dan skrg saya sy da start advetise kt adf.ly dan mcm2 lg.. soo kalau ternampak tu .. ha buku sy la tu ahha.. thx..

Kalau berminat nk buat e-book gk.. just contact sy.. dan sy ajar step by step :) thx ~


Sunday, October 28, 2012

Ya Ha naa naaa Ya Ha naaa naa !

Oh ! Sangat rindu dengan lagu ni  ~

1st skli teringat time pagi raya haji... kt tv3 dia kuar nasyid ni .. sedap plak irama dia..

terus melekat kt otak.. Ya hanaa naaa Ya hanaa naa :D

time tu hari jumaat... 

then... hari ahad cousin kawin ... time lepas je nikah.. nk makan2...

lagu ni plak pasang... kenangan ngan cousin2 ... lepak2 time raya semua masuk dalam lagu ni..

bila sampai je kt melaka.. pasang lagu ni... terus rindu semua aktiviti time cuti ... haishh

lagu ni sangat besh pasal Nabi Muhammad :)   dengar la :D 

ni link dia .. copy n paste je la haha

 http://www.youtube.com/watch?v=aLhZttyUVdM

Saturday, October 13, 2012

Lama gile xpost ~

Nanti ada masa nk active balik la blog xD

Monday, October 3, 2011

Pilih Kasih Dalam Berkawan !

Hello :)

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin :D

Seperti Biasa.. Saya menulis blog bila ada sesuatu perasaan yang kurang senang di dalam hati .. haha... xkesah la kalau ada org baca ke tak.. yang penting dapat share gk..
tak semua kita leh cite dengan suara ...

so... kali ini ...
tajuk Pilih Kasih dalam berkawan..
perlu ke pilih kasih dalam berkawan ?

tahukah anda ? satu hari nanti ... anda juga akan dapat ujian dari Allah..
tahukah anda.. kenapa anda dijadikan pandai.. hebat ...
tahukah anda.. kenapa anda dijadikan kaya ?

semuanya nntuk kegunaa bersama :)

baiklah... I xkesah u Doctor ke.. study master ke phd ke atau u org kaya ke..
i xrespect langsung u jika u berlagak dengan org sekitar u..

ok lets make a deal... mari kita lihat 4 tahun dari skrg..
adakah anda masih kaya ?
masih hebat?
masih cantik ?
masih pandai ? :)

fahamkn maksud saya..
rezeki kelebihan tu semua di tangan Allah..

Berlajar tinggi-tinggi tp sombong buat pe..
i xkesah pun sbnyernye..
sbb.. walaupun u Dr ataw pendidikan u tinggi pun..


saya membangun dari ketakburan org ...
jgn salahkan saya kalau lepas ni sy bongkak dengan awk :D

lepas cita2 sy tercapai..
saya akan buang u all dari my life :)
buat pe simpan org cmtu ... kalau setakat untuk megah2 dengan kurniaan Allah..
lainlah kita bersama2 maju..

selamat beramal..
goodluck :)

-BULLY-

Friday, April 22, 2011

WIRA ! KAU DIHATIKU :(

Setelah 11 tahun membesar bersama..
dari ak darjah 4 sampai la da 19 ..
ak beli kau ...
mahal ..
kau dengan kembar kau WAJA..

kau membesar bersama...
main bersama..
kau garang...
kau slalu gaduh time muda2 dulu..
ko gigit aku sampai koyak kulit ak hehe...
tu la kenangan aku dgn kau yang abadi sampai skrg...
ak harap parut kau gigi kt jari ak ni akan kekal sampai bila2 :(
ko besar.. berat time muda2 dulu..
ak nk pegang kau pn bahaya...
ko garang takut huhu
tapi malam ni.. kau pergi tinggalkn aku..
Ayah ak langgar ko .. dia xperasan..
memang ajal kau malam ni..
aku redo..
tp ak terkilan .. xsempat bagi kau makan :(
td ko gesel2 kt aku nk makan..
tp ak abaikn ko jp ak nk kuar jp..
igt blk baru ak nk bg..
tp xsmpt ! :(
ko pergi dulu ..
ak syg ko ! wira ! wira wira !
ak mampus mengalirkn air mata aku je..
ak harap ko xlupekn aku..
kita jumpa di Akhirat kelak...
ak nk peluk kau..
ak nk cium kau.. ak nk dukung kau !
skrg tinggal Waja je..
mesti dia lagi sedih dari aku..
dia teman baik kau..
skrg Waja la makan sorang2..
xde rebut2 dgn kau da :(
ak sedih bila igt benda tu !
ahhhh
dugaan
mungkin lepas 2 hari aku ok ..
sian waja :(
xpe..
jumpa di akhirat sana nty insyaALLAH
jgn lupekn jasa aku bg ko makan..
itu la saham ak utk ke syurga :D
Tidur dengan tenang Wira..
kau akan dibangkitkan bila Kiamat nanti..
Semua yang hidup akan mati.. dan akan dibangkitkn semula..
datanglah.. sblh ak time beratur di pandang mahsyar nty..
dengan kucing2 ak sblum ni..
kreatif dan mickey..
ak tunggu korang ! :(
<3 you ~~
p.s : hargailah binatang anda.... :( :(
sumpah xleh berhenti nangis ! :(
22/4/2011 tarikh kau pergi..

Monday, February 14, 2011

Bahagianya jika dapat kekasih dan isteri begini :)

Sizuka : Best tengok wayang dgn awk td..kelakar je cerita tu..xbosan kan?
Nobita : A’ ah xbosan. Best!
Sizuka : Kalau best, knp awk letakkan kepala awk kat bahu sy & beritahu sy y awk mengantuk?
Nobita : Errr~ hehe..

......Sizuka : Nasib baik kita pakai sweater kn awk? Kalau x, mesti sejuk dalam tu td.
Nobita : A’ah..btul3! Xdela sejuk sgt td bila dah pakai sweater ni.
Sizuka : Klu xsejuk, kenapa awk pegang tangan sy & beritahu y awk sejuk?
Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun menuju ke i-City..

Sizuka : Awk, sy cantik x?
Nobita : Awk kn syg sy..mestilah cantik..
Sizuka : Kalau sy ni betul cantik bagi awk, kenapa bila sy pakai baju-baju tertentu baru awak akan puji sy cantik. Kalau sy pakai baju longgar, awk diam je..kadang-kadang awk akan tanya saya kenapa pakai baju besar..kalau sy pakai baju ketat, baru awk puji sy cantik..knp ye?
Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun tiba di i-City..

Sizuka : Jom snap pic wak..sy nak tangkap gambar awk bawah lampu tu.
Nobita : Kita tangkap gambar berdua la syg. Meh sini, duduk sebelah sy. Rapat sikit, nanti xmasuk plak gambar awk.
Sizuka : Boleh ke rapat-rapat ni?huu
Nobita : Takde pe..awk kn awek sy..
Sizuka : Awek je..bukan isteri yg sah..
Nobita : Errr~ huhu..

Sizuka : Nanti sy simpan gambar kita ni dalam laptop sy ye wak.
Nobita : Alaa..upload la terus dalam fb.
Sizuka : Eh..boleh ke..xelok la wak..gambar tu dah la awk & sy je..yang ke-3 syaitan..pastu nak pergi heboh 1 dunia tentang dosa y kita buat..xmalu ke?huu
Nobita : Errr~ huhu..

Mereka pun pulang..

Sizuka : “Awk, awk syg sy x?
Nobita : Mestilah syg..syg sangat2 tau..haa
Sizuka : Buktinya??
Nobita : Eh..mcm ajak bergurau je..nak sy kiss pipi awk tu ke syg?hehe
Sizuka : Ish..apa ni? Teruknya pemikiran awk..huu
Nobita : Eh..errr~ huhu

Sizuka : Mak sy kata, kalau kita syg sesuatu tu, kita akan jaga sebaik mungkin.
Nobita : Eh..mestila! hehe
Sizuka : Tapi awk tipu sy!huu~
Nobita : Eh..kenapa plak sy tipu awk??
Sizuka : Kalau awk syg sy, mestilah awk jaga sy sebaik mungkin tp awk xjaga sy dgn baik pun..awk sentuh-sentuh sy, pegang tangan sy, cuba nk kiss sy,ajar sy buat benda bukan-bukan yg sy xpernah buat sebelum ni, selalu ajak sy keluar malam-malam.

Nobita : Owh..sekarang awk nak salahkan sy la ajak awk keluar malam?? Mak ayah awk yg bg izin tau!
Sizuka : Memang diorang y bagi izin tapi awk tau x y diorang jugak y akan tanggung dosa sy dgn awk malam-malam macam ni sbb diorang bg izin pada sy ank perempuan diorang utk keluar dgn lelaki bukan mahram tanpa adik atau abang sy sebagai peneman pastu buat benda-benda xsenonoh! Pegang sana pegang sini..awk tau x panggung wayang tu mungkin sejuk bagi awk sampai terpegang tangan sy dgn sengaja, tp neraka tu teramat panas & tangan awk y memegang tangan sy tu akan dibakar dalam api neraka berulang kali..awk sedar x semua tu?? Tangkap gambar nak kepit-kepit, padahal boleh je tangkap gambar sorang-sorang kan..then, nak heboh kat 1 dunia. Pastu nanti org ‘like’ awk pun suka sebab orang tau siapa awek awk & hubungan awk dan sy kononnya bahagia tapi awk sedar x yang malaikat sentiasa mencatat segala apa yg kita buat..awk ada ilmu agama..klu xde ilmu agama pun, awk tau benda tu salah..tp kenapa masih buat? Awk sedar x semua tu??? Ingat Allah tak, waktu awk buat semua tu?? Awk tu belum tentu jodoh sy, nak sentuh-sentuh sy. Kalau da awk nak sentuh-sentuh sy, apa je y suami sy boleh dapat special dari sy sbg isterinya y sah? Awk nak ke isteri awk dah macam sisa orang? Awk mesti akan cakap awk akan pastikan y awk akan nikah dgn sy sebab tu awk boleh sentuh-sentuh sy..tp awk sedar x y awk tu siapa?? hanya hamba Allah...awk bukan tuhan utk tahu siapa jodoh sy & jodoh awk..awk sedar x semua tu??? Klu betul awk syg sy, awk jaga lah sy baik-baik, beri sokongan sy jd muslimah solehah…dekatkan diri pada Allah, mohon pada Allah supaya izinkan kita dijodohkan bersama kerana sy ni milik Allah..ibu bapa hanya penjaga sy, mereka menjaga sy dgn penuh kasih sayang & didikan y baik sehingga sanggup memberi kepercayaan pada awk utk menjaga sy, tp awk jaga sy x??awk jaga sy x?? x kan..awk bawa sy kearah keburukan..awk sedar x semua tu??? Banyak lagi y awk buat kat sy, sy pun terlalu kurang pandai ikutkan je kemahuan awk..nanti kat neraka bila Allah soal sy dgn dosa-dosa maksiat y kita buat, bukannya awk dapat backup sy dpn Allah..kn?? Tolonglah tahan diri tu sehingga kita dah sah dinikahkan..huuu~

Suasana bertukar menjadi suram...sehinggalah nobita mula meluah perasaan...

Nobita : Kenapa x dari dulu awk cakap semua benda ni?? Kenapa bila kita dah lalui macam-macam baru awk nak luahkan semua ni???
Sizuka : Sebab sebelum awk nak couple dgn sy, awk janji yang awk akan jaga sy baik-baik. Awk suka dengan saya pun sebab bagi awk sy baik tapi semakin lama awak makin berubah. Perubahan awk turut merubah diri sy. Baru sekarang sy luah semua benda ni sebab selama ni sy sentiasa menanti agar Nobita y dulu kembali. Nobita y menjaga sy dgn baik. Sy tunggu Nobita tu..tunggu & terus menunggu kerana sy sayangkan dia. Tapi semakin lama sy tunggu, semakin menjadi-jadi...awk fikirlah baik-baik apa y sy sampaikan...kalau awk masih xberubah, lepaskan sy kerana Allah..

Nobita : ......

[Pesanan : kepada pasangan yg hangat menyulam cinta & kasih sayang, jagalah batas anda! Ingat larangan Allah…cinta itu indah krn Allah yg menciptakannya tapi jangan sampai cinta utk Allah itu dinodai oleh cinta manusia.. telah menjadi kebiasaan, dalam berkasih ada kesalahan y akan dilakukan..seringlah muhasabah diri & beranikan diri untuk mula buat perubahan..beranikan diri menegur pasangan sebelum Allah menegur dengan pembalasan & azab..wallahu’alam~]

peringatan utk semua, beribu kali peringatan utk diri y teramat hina ini~